De prijsopbouw van een order

Het klinkt eigenlijk heel logisch, de producten en verzendkosten bepalen de prijs van een bestelling. Maar zeker bij uitgebreide webshops zijn er nog veel meer factoren die invloed op de prijs kunnen hebben. Acties, kortingen, staffelprijzen en de verzendwijze bepalen gezamenlijk wat de uiteindelijke prijs van een bestelling wordt. Mocht jouw organisatie met deze onderdelen willen werken, kunnen we SHARK Plaza zo inrichten dat je hier zo mee aan de slag kunt.
 

Met welke actie verleid jij de klant?

Zo nu en dan zal je als webshop wel eens een actie willen doen. Alleen op wat voor manier je dit doet hangt maar net af van je doelstellingen. Acties kunnen bijvoorbeeld bestaan op basis van tijd, van een bepaalde productcombinatie of simpelweg als een korting. Daarnaast kun je ook met coupons werken of bepaalde klanten iets extra’s geven. Afhankelijk van de acties die jij met je shop wilt doen richten wij SHARK Plaza voor je in. Wel zo prettig is dat we hier later altijd nog zaken in kunnen wijzigen..
 

Bestelhoeveelheden bepalen de prijs

De prijsopbouw van een product is niet altijd hetzelfde. Een TV verkoop je immers ook in andere hoeveelheden als een spijker. Het werken met staffelprijzen of groepsprijzen ligt in dit soort situaties voor de hand en is met SHARK Plaza goed mogelijk. Ook shops die gebruik willen maken van kortingen boven een bepaald bedrag kunnen met ons product prima uit de voeten.
 

Een andere prijs voor een andere plaats

Indien je in meerdere landen opereert zal je met een aantal extra factoren te maken krijgen. Misschien is er een andere valuta geldig of zal je met een ander BTW bedrag moeten werken. Of zijn de prijzen en het assortiment in deze landen anders? Meertaligheid is één van de uitgangspunten van SHARK Plaza en leent zich hier dus optimaal voor.
 

Wat en hoe ga je verzenden?

De verzendwijze is een belangrijke kostenpost van de order. Hoeveel de kosten hiervan bedragen hangt af van de bezorgdienst waarmee wordt samengewerkt. Daarnaast kan het gewicht van de bestelling of de verpakkingseenheid een rol spelen. Met SHARK Plaza wordt het mogelijk om verschillende verzendwijzen te koppelen en gedetailleerde verzendspecificaties aan producten mee te geven. Tenminste, als dat voor jouw organisatie een rol speelt natuurlijk.
 

Denk je ook aan de BTW?

In SHARK Plaza specificeer je BTW percentages altijd los. Door ze er afzonderlijk te beheren kun je namelijk erg makkelijk BTW wijzigingen doorvoeren. Daarnaast kun je makkelijker een hoog en laag tarief hanteren en wordt het veel makkelijker om internationale tarieven toe te passen. Alleen maar voordeel dus. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je klanten de prijzen ook zonder BTW toeslag ziet, de keuze is aan jou.

Benieuwd hoe SHARK Plaza er in de praktijk uitziet?

Geen SHARK Plaza webshop is gelijk. Toch werken ze allemaal met hetzelfde flexibele CMS. Benieuwd hoe dit werkt? Vraag een vrijblijvende demo aan.

Vraag een demo aan

De mogelijkheden zijn eindeloos

Als je aan een webshop wil beginnen zal je met veel zaken rekening moeten houden. We hebben een overzicht gemaakt van van de de vele functies die we in jouw webshop kunnen integreren.

Bekijk de mogelijkheden

Hoe ziet jouw ideale webshop er uit?

Elke ondernemer stelt zijn eigen eisen aan een webshop, begrijpelijk. Heb jij bepaalde wensen die jij eigenlijk liever eens bespreekt? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op met Trefnet
BEL ONS MAIL ONS ROUTE
Shark Logo

Powered by SHARK CMS