Het bestelproces

Je kunt nog zo’n goed gevulde webshop hebben maar als klanten niet op een snelle en voor hun prettige manier kunnen bestellen, zullen zij geen aankoop doen. Het is dan ook erg belangrijk dat het ‘checkout’ proces zo efficiënt mogelijk is en dat bezoekers snel hun producten kunnen bestellen. SHARK Plaza voorziet er in om klanten snel langs de kassa te laten gaan.
 

Vullen van het winkelmandje

Snel, simpel maar compleet, dat zijn de wensen die je aan een gebruiksvriendelijke checkout stelt. Hoe meer niet noodzakelijke informatie er tijdens het winkelproces gevraagd wordt hoe groter de kans dat men afhaakt. Bepaal daarom goed welke informatie je echt moet weten van een klant.
 

Vaste of eenmalige klant?

Een andere vraag is hoe je om gaat met terugkerende bezoekers. Moet iedereen een account aanmaken of geef je klanten de mogelijkheid om direct af te rekenen? Of beiden? Welke keuze je hierin maakt hangt af van de de betaalmogelijkheden die je aanbiedt maar het is goed om hier even bij stil te staan.
 

De checkout, een tweede verkoop mogelijkheid

Het online winkelproces is een serieuze zaak. Het is namelijk zaak dat men zo snel mogelijk die gegevens achterlaat die nodig zijn om de bestelling af te ronden. Dat neemt echter niet weg dat het een mooie kans is om aanvullende producten aan te bieden. Let er wel op dat deze producten écht van toegevoegde waarde zijn voor de besteller. Denk hierbij aan het laten inpakken van het product, het afnemen van een dienst of het aanbieden van een ondersteunend product.
 

Op wat voor manier gaat er betaald worden?

Om een online betaling te doen kun je van veel verschillende diensten gebruik maken. Vaak gebruikte mogelijkheden zijn: iDEAL, creditcard, PayPal, overboeking of een eenmalige machtiging. Welke betalingsmogelijkheden je aanbiedt hangt voornamelijk af van je klantenkring. Zijn ze zakelijk of particulier? Verkoop je lokaal of internationaal? Zijn het vaste of terugkerende klanten? Natuurlijk is het ook doorslaggevend hoeveel je zelf bereidt bent voor een transactie te betalen, elke optie neemt immers kosten met zich mee.
 

De betaling is gedaan, en nu?

De klant is blij, hij heeft zijn bestelling gedaan. De ideale gelegenheid om zijn enthousiasme om te zetten in wat free publicity. Neem daarom op de bevestigingspagina een aantal deelmogelijkheden op zodat hij zijn blijdschap kan ventileren. Deze bevestigingspagina leent zich daarnaast ook perfect om meer service gerichte boodschappen te uiten. Geef daarom ook informatie over de orderstatus, levertijd en retourmogelijkheden.

Benieuwd hoe SHARK Plaza er in de praktijk uitziet?

Geen SHARK Plaza webshop is gelijk. Toch werken ze allemaal met hetzelfde flexibele CMS. Benieuwd hoe dit werkt? Vraag een vrijblijvende demo aan.

Vraag een demo aan

De mogelijkheden zijn eindeloos

Als je aan een webshop wil beginnen zal je met veel zaken rekening moeten houden. We hebben een overzicht gemaakt van van de de vele functies die we in jouw webshop kunnen integreren.

Bekijk de mogelijkheden

Hoe ziet jouw ideale webshop er uit?

Elke ondernemer stelt zijn eigen eisen aan een webshop, begrijpelijk. Heb jij bepaalde wensen die jij eigenlijk liever eens bespreekt? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op met Trefnet
BEL ONS MAIL ONS ROUTE
Shark Logo

Powered by SHARK CMS